דפים

יום ראשון, 19 באפריל 2015

עוגת שיש עם תוספת שאת/ה אוהב/ת

עוגת שיש היא עוגה שכולם אוהבים,עוגה קלה להכנה וחשוב מזה מהירה,

מגיעים אורחים,ציק צאק בכמה דקות יש עוגה מוכנה,גם מפיצה ריח נפלא וגם טעם מנצח.

מה שטוב בעוגת השיש זה התוספת,כל אחד יכול להוסיף ב-1/3 הנותר מה שמתחשק לו,חלווה,שוקולית,קינמון,קוקוס,ממרח לוטוס ועוד...הכל לפי טעמכם.

אני בחרתי להוסיף ב-1/3 שלי קינמון.

המצרכים:

כוס קמח רגיל

חצי כוס סוכר

 כפית תמצית וניל

1 כפית אבקת אפייה

2 ביצים

1 שמנת מתוקה

טיפונת מלח

ומצרך לשליש הנותר -כפית קינמון(פה אתם מוסיפים את הבחירה שלכם לדוגמא קקאו -כפית,שוקולית-כפית גדושה וכו')

אופן ההכנה:

מקציפים שמנת מתוקה עם ביצים סוכר תמצית ווניל ,עד לקבלת תערובת אחידה

מוסיפים קמח ,אבקת אפייה ומלח

שופכים לתבנית 2/3 מהעיסה

ב-1/3 הנותר מוסיפים את הבחירה שלכם

ושופכים את ה-1/3 הנותר על 2/3

בעזרת מזלג מערבבים בעדינות מהשכבה למטה לשכבה העליונה על מנת ליצור שיש.

מכניסים לתנור 160 מעלות שחומם מראש,אופים כ-30 דקות ובודקים בעזרת קיסם .

כשהעוגה מתקררת מעט ניתן לפזר אבקת סוכר או שוקולד מריר מגורד.

יצאתי להפסקת קפה ועוגה לפני שיגמרו לי.....