דפים

יום שני, 20 באפריל 2015

מנות מיוחדות טבעוניות ליום העצמאות!

הידעתם שאפשר להכין מנות טעימות מתה?
חברת התה "סרמוני" מציגה ליום העצמאות מתכונים מיוחדים טבעונים למנגל ולאירוח המשלבים תה
באדיבות: יעל ריין, שפית טבעונית

סלט טאבולה עם תה מנטה
מרכיבים (ל- 4 מנות):
1 ספל בורגול דק
5 שקיקי תה מנטה של סרמוני
1/2 ספל מים רותחים
1/2 ספל שמן זית
1/2 ספל מיץ לימון סחוט טרי
2 עגבניות בינוניות בשלות
2 מלפפונים ירוקים
6 בצלים ירוקים טריים
2 צרורות פטרוזיליה טרייה - העלים בלבד
1 כפית אבקת פלפל אנגלי טחון
1 כפית מלח
או לפי הטעם
מספר עלי חסה ערבית, לקישוט
אופן הכנה:
חולטים שקיק אחד של תה מנטה ב 1/2 ספל המים הרותחים, למשך כ 5 דקות.
שמים את הבורגול בקערה מתאימה ויוצקים עליה את תה המנטה שהכנו קודם. מערבבים. מכסים במגבת מטבח או בכל כיסוי אחר ומניחים בצד, כדי שהבורגול יתרכך, תוך ספיגת הטעם של המנטה - כ 10 דקות.
חותכים את העגבניות, המלפפונים והבצל, דק ככל האפשר ומערבבים עם הבורגול.
פותחים את 4 שקיות המנטה שנותרו ושופכים את כל עלי המנטה אל תוך תערובת הבורגול עם הירקות.
מוסיפים את השמן, מיץ הלימון הסחוט טרי, אבקת הפלפל אנגלי והמלח ומערבבים את הכל יחד.
משהים כשעה לפני ההגשה, על מנת שהטעמים ייספגו ויתמזגו.
מומלץ להגיש על עלי חסה ערבית טריים.
טיפים של השף:
1.      שימוש במנטה במקום הנענע המסורתית, מקנה לסלט הטאבולה טעם מיוחד. המנטה גם מצננת את הגוף ומאזנת את תחושת החום שנוצרת בגוף על ידי הבצל והפלפל האנגלי. תחושת קרירות זו שהמנטה יוצרת בגוף, מתאימה במיוחד לפיקניקים המתקיימים בימים חמים.
2.      ניתן לשלב בסלט גרגירי רימון, חמוציות או צימוקים ) רצוי אורגניים). כמו כן, ניתן לפזר למעלה מעט צנוברים קלויים או מעט אגוזי מלך.


שיפודי טופו במרינדת חצילים עם תה לימונענע

חומרים (לכ 4 מנות):
1 חבילה קטנה של טופו (כ 300 גרם).
למרינדה:
1/3 ספל מחית חצילים קלויים על אש
1/4 כפית גרידת לימון
4 שקיקי תה לימונענע של סרמוני
3/4 ספל שמן זית
1 כפית שמן שומשום טבעי
1 כפית רוטב סויה
1 כפית רוטב מייפל טבעי (אפשרי במקום רוטב מייפל, להשתמש בסוכר חום דמררה)
1 כף + 1 כפית רוטב צ'ילי מתוק
מיץ עגבניות טרי – מ- 2 עגבניות בינוניות בשלות עם מיץ, מגוררות על פומפיה
1 שן שום בינונית כתושה
4 כפות מיץ לימון סחוט טרי
1 כפית מלח או לפי הטעם
פלפל שחור גרוס טרי
לשיפודים: עגבניות שרי, בצל סגול חתוך לרבעים, ריבועי פלפל אדום, שיני שום טרי


אופן הכנה:
פורסים את חבילת הטופו ל 8 נתחים שווים בגודלם. מנגבים את הנתחים עם נייר מגבת או מגבת מטבח, כדי לספוג כמה שיותר את המים מתוכם.
פותחים את 4 שקיקי תה לימונענע ושופכים את תוכנן אל תוך קערה המיועדת להכנת המרינדה. מכניסים את כל שאר החומרים למרינדה וטורפים את הכל יחד, לכדי תערובת אחידה.
בכלי שיכול להכיל את נתחי הטופו ותערובת המרינדה, מניחים את הנתחים ויוצקים עליהם את תערובת המרינדה, כך שתכסה אותם. מומלץ להשרות את הנתחים בתערובת מספר שעות, עדיף לילה שלם לפני שצולים אותם.
לפני הצלייה, מוציאים את הנתחים מהתערובת וצורבים אותם במחבת חמה, עד להשחמתם בשני הצדדים שלהם. בערך כ-4 דקות מכל צד.
בעת צריבתם במחבת, לזרות עליהם מתערובת המרינדה, כפעמיים נוספות. להפוך אותם מצד לצד כפעמיים עד שלוש פעמים, עד להשלמת הכנתם.
הנתחים אמורים להיות צרובים אבל בשום פנים ואופן לא שרופים.
בצלייה על מנגל: להשרות 8 קיסמי עץ במים למשך כ 30 דקות.
לאחר תום ההשרייה של הקיסמים במים, מחדירים שני קיסמים לכל נתח טופו.
מעל הטופו מסדרים על כל קיסם, על פי סדר זה: עגבניית שרי, רבע בצל סגול, ריבוע פלפל אדום ושן שום טרייה.
לצרוב את הנתחים עם הירקות על המנגל כשלוש דקות מכל צד - תוך זרייה חוזרת של  המרינדה על הנתחים, מספר פעמים. להקפיד שלא לשרוף.
דגשים: חשוב שלא לשרוף את הנתחים והירקות. לשמור על מידת צריבה ששומרת על הרכות של הטופו. ניתן להגיש עם מגוון תוספות כמו אורז, תפוחי אדמה אפויים, ספגטי, סלט עלים ועוד.
מלבי בסירופ פירות יער  - עם תה פירות יער


חומרים (ל- 4 מנות):
2 ספלים חלב קוקוס (חלב קוקוס ללא שום תוספות)
1/2 ספל סוכר דמררה
1/4 ספל עמילן תירס מומס ב  1/2 ספל מים
1/4 ספל מי ורדים  או מי הדרים (לא תמצית מרוכזת)
חומרים לסירופ:
1 ספל תה חליטת פירות יער של סרמוני, עשוי חזק.
1 ספל מחית תות שדה (עדיף טרי)
1 כפית מי ורדים או מי הדרים (לא תמצית מרוכזת)
1 כף עמילן תירס
3 כפות סוכר דמררה
עלי ורדים לקישוט (ניתן להשיג בחנויות תבלינים או/ו בחנויות טבע)
או עלי נענע טריים
אופן הכנה:
להכנת המלבי עצמו: מערבבים את הסוכר עם חלב הקוקוס ומביאים לרתיחה.
מנמיכים את החום ומוסיפים, תוך כדי בחישה, את עמילן התירס שהומס במים, עד שהתערובת מסמיכה.
מסירים את התערובת שהסמיכה ממקור החום ויוצקים פנימה את מי הוורדים. מערבבים.
יוצקים את התערובת לתוך 4 תבניות אישיות/ספלים/קעריות הגשה ומצננים.
להכנת סירופ פירות יער:
חולטים שקיק תה פירות יער ב 1 ספל מים רותחים, לכדי חליטה חזקה – כ-5 דקות.  מערבבים 3 כפות תה בקערית קטנה עם עמילן תירס, עד לאחידות שאין בה גושים.
שופכים את התה (פחות 3 הכפות שעורבבו עם עמילן תירס) לכלי בישול מתאים, מוסיפים את המחית תות שדה והסוכר, מערבבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומוסיפים את התה עם העמילן התירס ובוחשים עד להסמכת התה לסירופ.  
מסירים מהאש ומוסיפים את מי הוורדים או מי הדרים. מצננים. כאשר המלבי נעשה מוצק ניתן לצקת עליו את הסירופ. יוצקים כ 1/4 ספל סירופ על כל מנה של מלבי וממשיכים לצנן עד להגשה.
להגשה, מניחים את הקערית על צלחת רחבה ומפזרים מעל המלבי כשניים-שלושה עלי ורדים יבשים, או עלי נענע טריים.
את תה "סרמוני" ניתן להשיג ברשתות עדן טבע מרקט, ניצת הדובדבן, קסטל מרקט ועוד, ודרך  האתר www.ceremonietea.co