דפים

יום שבת, 5 בדצמבר 2015

סופגניות קלות לחנוכה עם קמח לבן מיוחד לחג+מתכונים לחג

בחנוכה חוגגים את נס פך השמן ובגלל אותו נס גדול שהיה שם ,

אנחנו אוכלים סופגניות חמות טעימות ושומניות.

אבל הסופגניות הקנויות ברוב המיקרים ספוגות יותר מידי באותו נס גדול,

אז תרשו לי להמליץ לכם על מתכון מעולה שאותו תוכלו להכין בעצמכם ,כי אם כבר קלוריות אז שיהיו באיכות

אנחנו מחליטים מה יהיה גודלם ,גדול/בינוני/קטן

מצד אחד יש את הסופגניות המסורתיות מול הסופגניות עם הסופגניות הקלילות סופגניות אשל

והנה לכם מתכון קליל :

הסופגניות המסורתיות-

מצרכים-

קילו קמח

חצי כוס סוכר

1 כוס מים פושרים לשדרוג ניתן לשים כוס חלב

5 ביצים

2 חלמונים

שקית שימרית+משפר אפייה

100 גר' מרגרינה או חמאה(לחתוך לקוביות)

כפית מלח

ריבת תות

אבקת סוכר לקישוט


ההכנה-

לאחר שניפינו את הקמח,מוסיפים לו מים ,שימרית וסוכר לשים במהירות איטית,

לאחר מספר ד' מוסיפים ביצים ואת המרגרינה לאחר שמקבלים עיסה מוסיפים את המלח,ממשיכים ללוש

עד שמתקבל בצק אחיד ויפה ,את הקערה מכסים ונותנים לבצק לתפוח בין שעה לשעה וחצי.

 
אחרי שהבצק תפח יש לחמם שמן עמוק (אבל לא חם מידי כי אז הם יהיו יפות מבחוץ אבל בצקיות מבפנים),למרות שניתן גם לאפות את הסופגניות.

בטיגון יש להכניס לסיר בעדינות ל-2 ד' לכל צד.

מוציאים לנייר סופג להמתין כמה דקות ואז מזריקים לתוכה ריבה ומפזרים אבקת סוכר(אבל רק לאחר שהיא מתקררת אחרת הסוכר ייספג וייעלם )












הנוסחה הנכונה לסופגנייה מושלמת: תפיחה נכונה + טמפרטורת טיגון נכונה = פס לבן מסביב לסופגנייה = סופגנייה מושלמת!

 

 

***


 לכבוד חג החנוכה השיקה החברה אריזה חגיגית לקמח לבן בהיר, בעיצוב מיוחד בסגנון רטרו, עם ברכה ל"חנוכה שמח" ומתכון לחג המוצג על גבי האריזה.

 

למידע ומתכונים לחג - באתר ובפייסבוק של ה"הטחנות הגדולות של א"י":