בעזרת מכשיר האיירפריי
XL ניתן להכין מגוון מאכלים המתאימים לטיגון, גריל ואפילו לאפיה
חג השבועות מאופיין במאכלי גבינות רבים וטעימים החל
בפשטידות, בורקסים ומיני מאפים וכלה בפנקייקים ועוגות.
מכשיר האיירפריי המהפכני יאפשר לכם לערוך את ארוחת החג, בקלות
בנוחות ובמהירות. האיירפריי מאפשר מגוון רב של פעולות כמו טיגון, גריל ואפיה בזמן
קצר במיוחד.
מכשיר ה-Airfry
XL הפועל בטכנולוגית Rapid
Air - פטנט רשום ייחודי, המשלב זרימה מהירה של
אוויר חם עם פעולת גריל. נפח תא המאפשר בישול של 1.2 ק"ג ומאפשר הכנת ארוחה לעד 5 אנשים. כמו כן, ל-Airfry
XL צג דיגיטלי המאפשר שליטה נוחה יותר בזמן
הפעולה ובעוצמת הטמפרטורה ויכולת תכנות מוקדם של הכנת המאכלים האהובים.
מחיר מומלץ לצרכן של ה-Airfry
: 990 לקטן
ו1490 לגדול.
מכשיר ה-
Airfry XLמשווק בכל רשתות החשמל וחנויות החשמל המובחרות
ע"י אלקטרה סחר המעניקה שנתיים אחריות למכשיר.
מתכונים
מומלצים לחג השבועות:
לקראת חג השבועות חברת פיליפס מציגה מתכונים
מושלמים טעימים ובריאים.
משולשי פילו ממולאים בגבינת פטה
מצרכים: (כ- 15
משולשים)
·
1 חלמון ביצה
·
100 גרם גבינת פטה
·
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
·
1 בצל ירוק קצוץ לטבעות דקות
·
פלפל שחור טחון טרי
·
5 דפי בצק פילו קפוא מופשרים
·
2 כפות שמן זית
אופן
ההכנה:
טרפו
את חלמון הביצה בקערה וערבבו פנימה את הפטה, הפטרוזיליה והבצל הירוק, תבלו עם פלפל
לפי הטעם.
חתכו
כל דף של בצק פילו לאורך 3 רצועות, הניחו כפית תערובת פטה בקצה של כל רצועת בצק.
קפלו את קצה הבצק על המילוי כדי ליצור משולש, קפלו את הרצועה בזיג זג עד שהמילוי
עטוף במשולש בצק.
מלאו
את רצועות הבצק הנוספות במילוי פטה באותו האופן.
חממו
את האייר פריי ל- 200 מעלות צלזיוס, הברישו את המשולשים במעט שמן והניחו בסלסילה.
הכניסו
את הסלסילה לאייר פריי וכוונו את הטיימר ל- 5 דקות.
אפו את
משולשי הפטה עד לגוון זהוב.
אמפנדס/בוריקטס גבינות אפוי באיירפריי
מצרכים: (כ-16
יחידות)
לבצק:
·
100 גרם חמאה רכה (להוציא מחוץ
למקרר כחצי שעה)
·
1.5 כוסות קמח
·
1/2 כפית מלח
·
1 חלמון
·
1.5 כפות מים
·
1.5 כפות שמן
למלית:
·
חצי חבילה קטנה של גבינת חמד
·
חצי שקית של גבינת פרמזן
·
3 כפות של גבינה צהובה מגורדת
·
2 גבעולים של בצל ירוק קצוץ דק
לקישוט:
·
ביצה
·
שומשום
אופן ההכנה:
ללוש (רצוי במעבד
מזון במספר פולסים, או ידנית רק עד לאיחוד) את כל חומרי הבצק, ללוש כמה שפחות
לעטוף בניילון נצמד ולהכניס לקירור במקרר לשעה לפחות. במקביל מפוררים גבינת חמד
לקערה, מוסיפים את שאר הגבינות ואת הבצל הירוק (ניתן להמיר את הגבינות בכל גבינה
קשה אחרת שאוהבים, וגם את הבצל הירוק ניתן להחליף בשמיר קצוץ, זעתר טרי קצוץ או כל
שילוב אחר של עשבי תיבול).
מוצאים את הבצק
המקורר, ומרדדים אותו לעובי של חצי סנטימטר, קורצים בעזרת כוס גדולה במיוחד, או
קורצן עגול אחר עיגולים (יהיו לפחות 16 עיגולים).
מניחים על כל
עיגול ככף של מילוי, סוגרים לחצי עיגול ומהדקים. לקישוט והידוק נוסף ניתן ללחוץ על
השוליים של חצי העיגול עם הקצוות של מזלג.
מורחים על
האמפנדס ביצה בלולה, וזורים מעט שומשום.
מכוונים את מכשיר
האייר פריי ל- 175 מעלות, מסדרים כ-6-7 אמפנדס בכל פעם (רצוי טיפה לשמן את הרשת עם
ספריי שמן להקל על החילוץ), 5-6 דקות של אפייה עד שזהוב.
כדאי להגיש
ולאכול מיד בעודו חם.
עוגת גבינה ריקוטה ולימון
·
כף מיץ לימון סחוט
·
גרידת לימון
·
500 גר' גבינת ריקוטה
·
150 ג' סוכר
·
2 כפיות תמצית וניל
·
3 ביצים
·
3 כפות עמילן תירס
כלי בקוטר 20 ס"מ
·
חממו את האיירפריי ל160
מעלות צלסיוס.
·
בקערה אחדו את הגבינה,
הסוכר, תמצית הוניל, כף מיץ לימון ואת גרידת הלימון, ערבבו את המרכיבים עד ליצירת
עיסה אחידה.
·
הוסיפו את הביצים אחת אחת
ובחשו היטב, הוסיפו את עמילן התירס ובחשו היטב. שפכו את העיסה לתוך הכלי.
·
הכניסו את הכלי לסלסלת
האיירפריי כוונו את הטיימר ל25 דקות. העוגה מוכנה כשהטיימר מצלצל ומרכז העוגה
אפוי.
בתיאבון
הכל אודות פיליפס ניתן למצוא באתר החברה: www.philips.com/newscenter