שומר,ירק שנראה אנמי וחסר צבע,אבל שלא תטעו ,יש לו לשומר המון סגולות בריאותיות,
כמו למשל מקור טוב לסידן,ויטמין c ,ברזל,הוא גם שומר על בריאות מערכת העיכול ומפחית תהליכי חמצון ודלקת,הוא עוזר למניעת סרטן.
אבל יש לו גם כמה חסרונות קלים,הוא קשה וילדים ומבוגרים לא מצליחים לנגוס בו,לפעמים הוא משאיר את סיביו בין השיניים ויש אפילו שלא אוהבים את טעמו העדין (אניס).
אז מה עושים ??? יש לי פתרון מעולה שגם ילדים יוכלו לאכול אותו ואפילו מבוגרים עם שיניים רגישות יכולים לתת בו ביס.
סלט צלוי של שומר-
מצרכים :
כמה ראשים של שומר,אותם יש לחתוך בצורה גסה ולשטוף אותם היטב,
לאחר מכן לשים בתבנית ולזלף עליהם שמן זית,
להכניס לתנור על 180 מעלות עד שהם הופכים לשקופים ורכים,כמובן לפני לערבב קלות ולהפוך אותם,
להוציא ולשים בקופסא עמוקה (לא גדולה כדי שכל התבלינים ייספגו)
לסחוט לימון ,לאוהבי חומץ להוסיף קצת חומץ,פלפל גרוס (לא חובה) מעט מלח,
לאוהבי הספייסי אפשר להוסיף שן שום כתושה.
נהדר להגשה כתוספת לכל ארוחה או בפני עצמו.
בתאבון-שתהיו לי בריאים!!!
כמו למשל מקור טוב לסידן,ויטמין c ,ברזל,הוא גם שומר על בריאות מערכת העיכול ומפחית תהליכי חמצון ודלקת,הוא עוזר למניעת סרטן.
אבל יש לו גם כמה חסרונות קלים,הוא קשה וילדים ומבוגרים לא מצליחים לנגוס בו,לפעמים הוא משאיר את סיביו בין השיניים ויש אפילו שלא אוהבים את טעמו העדין (אניס).
אז מה עושים ??? יש לי פתרון מעולה שגם ילדים יוכלו לאכול אותו ואפילו מבוגרים עם שיניים רגישות יכולים לתת בו ביס.
סלט צלוי של שומר-
מצרכים :
כמה ראשים של שומר,אותם יש לחתוך בצורה גסה ולשטוף אותם היטב,
לאחר מכן לשים בתבנית ולזלף עליהם שמן זית,
להכניס לתנור על 180 מעלות עד שהם הופכים לשקופים ורכים,כמובן לפני לערבב קלות ולהפוך אותם,
להוציא ולשים בקופסא עמוקה (לא גדולה כדי שכל התבלינים ייספגו)
לסחוט לימון ,לאוהבי חומץ להוסיף קצת חומץ,פלפל גרוס (לא חובה) מעט מלח,
לאוהבי הספייסי אפשר להוסיף שן שום כתושה.
נהדר להגשה כתוספת לכל ארוחה או בפני עצמו.
בתאבון-שתהיו לי בריאים!!!
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה