דפים

יום שבת, 17 בדצמבר 2016

סיר מלא בריאות מן הטבע-כרכום מחוות תקוע

החורף כבר ללא ספק כאן, גשם וקר והמון אנשים בעיקר ילדים מצוננים ומקוררים , בתי המרקחת מלאים בתרופות למצוננים, אבל לי יש תמיד באוכל את התרופה הכי טבעית ,תרופת הפלא שנמצאת אצלי במטבח בדרך קבע ,בעיקר בתבלין ,הוא מכונה גם הזעפרן ההודי ,הוא מנקה רעלים וניגוד חמצון הוא טוב ללב ועוד.... אני מדברת על הכרכום.

צבעו כתבלין צהוב ,אבל צורתו הטבעית הוא שורש ואם מקלפים אותו הוא בצבע כתום ,הוא מוסיף חוץ מבריאות טעם עשיר ומיוחד.
למרק הירקות העשיר שלי השבת הוספתי קורטוב של כרכום מגורד גס .
מי שמביאה לנו את הבריאות לצלחות ,בצורה הכי טבעית בלי תוספות כימיקליות זו חוות תקוע שמגדלת ירקות מיוחדים ,מעכשיו ניתן לרכוש את הכרכום לא רק כתבלין אלא כשורש, את השורש ניתן להוסיף לכל תבלין כפי שהוא או לקלפו.



אני הכנתי איתו מרק ירקות עשיר ,של אפונה, חומוס,פול ,תפוח אדמה,תחתיות ארטישוק מבשלים הכל יחד ונהנים ממרק עשיר ,טעים חם מלא בבריאות טבעית שמציע הטבע.


אופן השימוש: שוטפים את השורש ומגרדים אותו לתוך התבשיל (אין צורך לקלפו). אפשר להשתמש בשורש הטרי בכל מתכון שמקובל להשתמש בו בתבלין היבש, כאשר יחס ההמרה הוא: כפית אבקת תבלין כורכום יבש = 2 ס"מ שורש טרי.
אופן האחסון: מומלץ לשמור את השורש הטרי בקירור או בהקפאה (לטווחי זמן ארוכים יותר).

כשרות – כשר למהדרין בהשגחת המועצה הדתית גוש עציון.
מחיר לצרכן: כ-14 ש"ח (למגשית של 120 גרם).
להשיג ברמי לוי, שופרסל, מגה, טיב טעם, פוליצר, טבע קסטל, סטופמרקט, חצי חינם, שווקים וחנויות פרטיות.

הצעות למתכונים:
מאת השף: עמיר אילן – דן גורמה

רכיבים ל-8-6 מנות
3 כפות שמן זית
1 כף זרעי חרדל
1 כף ג'ינג'ר טרי מגורר
3 כפות כורכום טרי, מגורד דק
1 ראש כרובית שלם, שטוף
טחינה
מיץ לימון
מלח

אופן הכנה
1.      מחממים תנור ל-250 מעלות.
2.      מערבבים בקעה: שמן זית, זרעי חרדל, ג'ינג'ר ו-1 כף כורכום טרי מגורר.
3.      בסיר קטן – מכסים את הכרובית במים קרים עם מעט מלח ו-1 כף כורכום טרי. מבשלים 10 דקות, או עד שהכרובית מתחילה להתרכך.
4.      מסננים ומניחים לצינון ולייבוש.
5.      מצפים את הכרובית בשמן המתובל שהכנו ומעבירים לתבנית צלייה.
6.      צולים עד לקבלת גוון זהוב, כ-25-20 דקות.
7.      במקביל מכינים טחינה עם כף כורכום טרי מגורר, מלח ולימון.
8.      מורחים כף טחינה על הכרובית בחמש הדקות האחרונות לאפייה, ומגישים לצד טחינה.


מאת השף: עמיר אילן – דן גורמה

רכיבים ל-8-6 מנות
1/2 ק"ג דלעת קלופה
1/2 ק"ג בטטה קלופה
4 שיני שום קלופות
1 כף שמן זית
3 בצלצלי שאלוט או בצל בינוני קצוץ
1/2 כפית אגוז מוסקט
2 כפות שורש כורכום טרי מגורר
1 כפית שורש ג'ינג'ר טרי קצוץ
מלח ופלפל לבן טחון
1 ליטר ציר ירקות או מים
1/4 כוס שמנת מתוקה או קרם קוקוס
2 כפות גרעיני דלעת מטוגנים להגשה

אופן הכנה

1.      מחממים תנור ל-170 מעלות.
2.      חותכים את הדלעת והבטטה לחתיכות אחידות, מניחים בתבנית צלייה, מוסיפים את שיני השום ואופים 10 דקות. מוציאים את השום (שומרים בצד) וממשיכים לצלות עד להתרככות הירקות.
3.      במקביל, מטגנים את הבצלים בסיר גדול עם כף שמן זית עד שהבצל מתרכך ונהיה שקוף. מוסיפים את הג'ינג'ר, שורש כורכום טרי, והתבלינים היבשים, וממשיכים לטגן כמה דקות עד שעולה ארומה טובה. מוסיפים לסיר את הירקות הצלויים, השום והציר או המים, מביאים לרתיחה. מנמיכים להבה וממשיכים לבשל ללא כיסוי כ-20 דקות, עד להצטמצמות והסמכה קלה של הנוזלים.
4.      בעזרת בלנדר מוט מרסקים את הירקות למרקם חלק. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך. מעבירים לקעריות אישיות, מקשטים במעט שמנת מתוקה או קרם קוקוס. זורים מעל גרעיני חמנייה ומגישים.



למידע ומתכונים: http://www.tekoafarms.co.il


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה