דפים

יום שבת, 13 במאי 2017

כשחציל נפגש עם בולגרית-חדש מפיראוס לשבועות.

כולנו יודעים שמה שחשוב באוכל זה המילוי והתיבול.



רגע לפני שמגיע החג הכי אהוב עלי,שבועות ,חג שאחד ממנהגיו זה מאכלי גבינות , אנחנו נהנים .

הרבה חברות עומלות ,חושבות כיצד לגוון ולהעשיר את מגוון הטעמים הקיימים של הגבינות שאנחנו כ"כ אוהבים.

צפתית, לבנה רכה, בולגרית ועוד יככבו  בהרבה בתים , בהרבה צורות מרקמים ותוספות.





השנה מצטרף לחגיגה החציל, חדש על המדף מפיראוס, בולגרית למריחה 5% עם חציל קלוי.






שילוב נהדר בין חציל לגבינה , מעבר ליתרונות החציל (מכיל ברזל וסידן, משפר את זרימת הדם, מונע סרטן המעי ,מפחית כולסטרול ..... הוא מושלם לדיאטה) זה גם ממש טעים.

כמובן שזה נהדר וטעים כמו שהוא במריחה על לחם ,אבל אני שמתכוננת לשבועות, הכנתי שבלולי גבינה וחציל, מתכון קליל וטעים.

הגבינה מעט מלוחה ,כך שאין צורך להמליח יותר.

מצרכים:

בצק עלים/  מלוואח

גבינה בולגרית עם חציל 

ניתן להוסיף כל תוספת שרוצים ,ביצה תפו"א ,פיטריות ועוד....

את הבצק מרדדים , לאחר מכן מורחים את הגבינה מפזרים את התוספת ( אם רוצים) ומגלגלים ליצירת רולדה ופורסים.
לפריסה קלה והקלה על החיתוך מומלץ להקפיא את הגליל לכ-5 ד' לפני.
החיתוך הופך קל ומדוייק יותר.
את השבלולים מניחים בשכיבה בתבנית על נייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד להזהבה (בערך 25 ד') , ניתן גם לטגן אותם.


בתיאבון וחג שמח.


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה