מי לא מכיר את אוזני הפיל?! הן טעימות פריכות ומתוקות,
אפשר לארח איתן או סתם לאכול אותן ליד ספל תה/קפה.
אבל שניה לפני הפסח ,שהכלים כבר כמעט מוכשרים ומחפשים מה לעשות עם מעט החמץ שנשאר.
הנה מתכון קליל ופשוט,מעולם לא חשבתי שיהיה לי כ"כ פשוט להכין אותן,
מצרכים-
בצק פילו
חמאה 25 גר"/מחמאה כדי שיהיו פרווה/שמן
6 כפות סוכר
חותכים מלבן בצק פילו
ממיסים את החמאה ומורחים על גבי בצק הפילו
מפזרים סוכר
מתחילים לגלגל משני הצדדים עד ליצירת מעין "ספר תורה"
מניילנים בניילון נצמד ומכניסים למקפיא ל-10 ד'
לאחר 10 ד' ,הבצק מעט התקשה,מוצאים ומתחילים לחתוך רצועות ברוחב אצבע.
מסדרים על נייר אפייה ומכניסים לתנור לחימום ל-15 ד' ב-150 מעלות .
מומלץ להגיש עם ספל תה או קפה.
בינתיים ממני פסח כשר ושמח -ותזכרו העוגיות אינן כשרות לפסח.
אפשר לארח איתן או סתם לאכול אותן ליד ספל תה/קפה.
אבל שניה לפני הפסח ,שהכלים כבר כמעט מוכשרים ומחפשים מה לעשות עם מעט החמץ שנשאר.
הנה מתכון קליל ופשוט,מעולם לא חשבתי שיהיה לי כ"כ פשוט להכין אותן,
מצרכים-
בצק פילו
חמאה 25 גר"/מחמאה כדי שיהיו פרווה/שמן
6 כפות סוכר
חותכים מלבן בצק פילו
ממיסים את החמאה ומורחים על גבי בצק הפילו
מפזרים סוכר
מתחילים לגלגל משני הצדדים עד ליצירת מעין "ספר תורה"
מניילנים בניילון נצמד ומכניסים למקפיא ל-10 ד'
לאחר 10 ד' ,הבצק מעט התקשה,מוצאים ומתחילים לחתוך רצועות ברוחב אצבע.
מסדרים על נייר אפייה ומכניסים לתנור לחימום ל-15 ד' ב-150 מעלות .
מומלץ להגיש עם ספל תה או קפה.
בינתיים ממני פסח כשר ושמח -ותזכרו העוגיות אינן כשרות לפסח.