ראש השנה איזה חג נפלא ,חג שמבשר את תחילת השנה החדשה,כולנו מתאספים סביב שולחן החג
שערוך בכל מיני מטעמים ,אבל לפני זה יש כמה ריצות כשאחת מהן היא אחר מתנות ,למארחת ,לאמא,לאחות,לילדים וכו'...
הנה כמה מתנות ייחודיות ומעניינות שיפתחו לנו את השנה בצורה מרעננת ומתוקה:
מתנה 1-קרמים בניחוח של דבש -החג הזה סימן ההיכר שלו זה הדבש כולנו מאחלים שתהיה שנה מתוקה,
לדבש סגולות רבות
ברשת סקארה שיחקו אותה עם קרמים בניחוח של דבש,בסדרה 3 קרמים,האחד קרם ידיים,תחליב גוף ותחליב רחצה
במחיר מצחיק ,תמורת פחות מ-30 ש"ח
ויש לך סדרה יפה ומתנה נפלאה וריחנית ,הריח דומה לריח קוקוס עדין,
הקרם נספג בקלות,
אינו שמנוני ואינו משאיר דביקות ,אמנם הוא לא נשאר לאורך זמן רב אבל הוא מרענן את העור ומותיר אותו חלק וקטיפתי.
סדרת הדבש במהדורה מוגבלת לחגי תישרי בלבד וניתן להשיגה ברשת סקארה בלבד.
מחירו 9.90 ש"ח |
מחיר 7.90 ש"ח |
מחיר 8.90 ש"ח |
מתנה 2-שמנים מיוחדים מחברת טעמים.
הסדרה כוללת 3 שמנים,שמן בוטנים,שמן שומשום ושמן אבוקדו.
חברת טעמים מתמחה בשמני זית וחמוצים משיקה בדיוק בימים אלו את הסדרה החדשה של השמנים.
כל השמנים בסדרה נעשים בכבישה קרה -תהליך ששומר על הערכים התזונתיים של השמן.
השימוש בשמן נמצא היום בכל מטבח לשימושים שונים-טיגון,בישול ולתיבול.
שמן שומשום: שמן שומשום מופק משומשום נקי ללא קלייה. הוא משמש
בעיקר לתיבול מאכלים אסייתיים, תבשילי ירקות וסלטים, ולהכנת רטבים
ומרינדות לעוף מוקפץ. השמן עשיר בשומן חד בלתי רווי. סגולותיו בסיוע
בהורדת רמת כולסטרול, בדומה לשמן זית ושמן קנולה, והינו בעל עמידות בפני חמצון. מחקרים שונים מצביעים על יתרונות בריאותיים ייחודיים המצויים בשמן
השומשום – להורדת לחץ דם, ויסות רמות הסוכר בדם, מניעת דלקות חניכיים
ועששת, וכן הוא מכיל חומר ייחודי בשם ססמין שנחקר בנושא עיכוב תאים
סרטניים.
שמן אבוקדו: שמן בעל טעם פירותי וארומה מיוחדת של פרי האבוקדו. מתאים
לתיבול וטיגון. משתלב מצוין בסלטים ירוקים, דגים ופסטות. פרי האבוקדו עשיר בשומן-חד בלתי רווי ובכך מסייע בהפחתת רמת הכולסטרול. דומה בתכונותיו
הבריאותיות לשמן זית. השמן עמיד בפני חמצון ומצוין לטיגון (גם טיגון עמוק)
בזכות נקודת רתיחה גבוהה במיוחד. שמן האבוקדו מכיל גם כלורופיל, ויטמין E
ונוגדי חמצון - המסייעים להפחתת הסיכון למחלות לב וכלי דם, מסייע לפוריות
ועוד.
סדרת השמנים משווקת בבקבוקי זכוכית מעוצבים, בגדלים של 250 ו-500 מ"ל.
המוצרים כשרים בהשגחת הרבנות ובד"ץ בית יוסף.
מחירים: בקבוק 250 מ"ל - 32 ₪. בקבוק 500 מ"ל - 50 ₪.
להשיג: ברשתות שופרסל, חצי חינם, לגעת באוכל, בתי טבע ומעדניות.
לפרטים באתר הבית: www.teamim-oil.co.il
מתנה 3-חומץ דבש מקורי MELFOR
שילוב נפלא של חומץ ודבש ,חמוץ מתוק.
דרך נפלאה לגוון את תיבול הסלט והאוכל עם החומץ דבש הנפלא הזה ,החומץ הזה בניגוד לחומצים אחרים הוא בעל חומציות נמוכה משמעותית ,בערך כ-30% פחות,מה שחוסך את כמות הקלוריות,החומץ נהדר גם במנות של דגים ,בשר וכרוב,טעמו מתקתק-חמצמץ עדין.
השנה יככבו על שולחן החג שלי סלטים ודגים בשילוב החומץ דבש הנפלא בעל הטעם העדין.
החומץ משווק בבלעדיות ע"י חברת אימפורט פור יו 09-9580522
המוצר הינו פרווה בהשגחת הרבנות הראשית.
מתכונים לשמנים:
הצעות למתכונים של השפית הטבעונית יעל ריין:
סלט עלי בייבי עם גזרי פטריות שמפיניון בויניגרט בוטנים אננסי
החומרים (לכ-4 מנות):
לסלט:
4 פטריות שמפיניון גדולות, או 8 בינוניות-קטנות
מלח ים טבעי גס
פלפל שחור גרוס טרי
3 ספלים עלי בייבי רעננים
1 ספל נבטים סיניים רעננים
1/2 ספל רצועות דקות של פלפל אדום טרי
2 כפות גדושות עלי נענע טריים קרועים לשניים
2 כפות גדושות עלי ריחן טריים קרועים לשניים
4 כפות גדושות עלי כוסברה טריים
1/2 בצל סגול חתוך לקוביות
לרוטב:
1 כף מיץ אננס טבעי (אפשרי גם רכז)
1/2 כף סירופ אגבה (או חצי כף סוכר)
1/4 ספל שמן בוטנים
2 כפות שמן שומשום
1/2 כף מיץ לימון טרי
2 כפות רוטב סויה טבעי
1/2 כף חומץ
1 כפית שום טרי כתוש
1 כפית ג'ינג'ר טרי כתוש
1/2 כפית פלפל קיינה כתוש
1 כפית פלפל שחור גרוס טרי
פלפל שחור גרוס טרי לפי הטעם
1/2 כפית חרדל
אופן ההכנה:
1. בעזרת האצבעות "גוזרים" מהפטריות פרוסות דקות ולא שוות שגודלן כ-5
2. מחממים מחבת שיכולה להכיל את כל גזרי הפטריות בשכבה אחת. עדיפות
3. מניחים את גזרי הפטריות בשכבה אחת, בוזקים עליהן את המלח הגס
והפלפל השחור הגרוס וצולים כדקה, הופכים אותן לצד השני וממשיכים לצלות
על 5 ס"מ.
למחבת עם תחתית עבה.
כדקה נוספת.
4. מסירים מהאש ומצננים.
להכנת הסלט:
5. טורפים את כל חומרי הרוטב לסלט לתערובת אחידה.
6. שמים בקערה את כל מרכיבי הסלט חוץ מעשבי התבלין.
7. יוצקים על הסלט את רוטב הוינגרייט ומערבבים בעדינות.
8. מוסיפים את העשבים ואת גזרי הפטריות ומערבבים בקלילות.
9. ניתן לבזוק פלפל שחור גרוס.
10. מעבירים לקערת הגשה מסוגננת.
טיפים:
ניתן לזרות מעל הסלט בעדינות גרעיני חמנייה קלויים ופריכים או שברי אגוזים
חשוב ביותר להימנע מהצפה. מדובר בסלט עשיר צבע וטעם. יש להישמר מפני
קלויים ופריכים, אפשרי מקורמלים. גוג'י ברי, גם יכול להתאים.
"כל המוסיף, גורע".
קארפצ'ו סלק בויניגרט אבוקדו שומי
החומרים (לכ-4 מנות):
4 סלקים טריים ומוצקים, בגודל בינוני (אפשרי גם סלקים מוכנים לאכילה
1/3 ספל קרם גבינת סויה מעודן ובטעם נייטרלי (ניתן להשגה בכל חנויות
הנמכרים בשקיות ואקום, אם כי עדיפות להכנה עצמית כמובן)
הטבע במקררים)
2 כפות עירית טרייה קצוצה (או לפי הטעם)
מלח ים טבעי, לפי הטעם
פלפל שחור גרוס טרי, לפי הטעם
החומרים לרוטב:
1/3 ספל שמן אבוקדו
1 כף רוטב סויה טבעי
2 כפיות חומץ בן יין לבן
2 כפיות סילאן
1/2 כפית שום כתוש
אופן ההכנה:
לחמם תנור ל-180 מעלות.
להסיר את העלים של הסלקים הטריים, במידה שיש ולהשאיר את הגזע.
לנקות היטב ולעטוף באופן הדוק עם שתי שכבות נייר אלומיניום.
לצלות את הסלקים על נייר אפייה למשך כשעה וחצי.
לשים את כל מרכיבי הרוטב בצנצנת ישרה, לסגור עם המכסה ולנער היטב
לקבלת תערובת אחידה.
להסיר את נייר האלומיניום מהסלקים בעדינות ולצנן אותם.
לקלף מהסלקים את הקליפה ולפרוס אותם לפרוסות דקות ככל האפשר.
בתוך קערת ערבוב לצקת על פרוסות הסלק את הרוטב ולצפות אותן היטב.
מעל צלחות הגשה אישיות להניח את פרוסות הסלק בצורת מעגל כשכל פרוסה
נחה על קצה הפרוסה שלצידה.
לערבב את קרם גבינת הסויה עם העירית הקצוצה, מלח ופלפל שחור לפי
הטעם.
עם קצות האצבעות לפזר את הגבינה על פרוסות הסלק, בעדינות ולא בצפיפות.
לפזר על הכל מלח ים טבעי אם רוצים או/ו פלפל שחור גרוס טרי.
טיפים:
ניתן להזליף על המנה המונחת על הצלחת, משאריות הרוטב. בעדינות.
ניתן לפזר מעל המנה שברי אגוזים קטנים ועדינים, קלויים ופריכים.
נתחי פורטובלו ברוטב ברביקיו הדרים, צלויים במחבת
החומרים ( לכ-4 מנות):
12 פטריות פורטובלו טריות ומוצקות בגודל בינוני-גדול (או 6 פטריות גדולות)
עלי טימין (קורנית) לקישוט
לרוטב ברביקיו הדרים:
1/4 ספל רוטב סויה טבעי
1/4 ספל שמן שומשום (לא קלוי)
2 כפות מיץ תפוזים טבעי (אפשרי רכז)
2 כפות חומץ אורז
1 כפית חרדל
2 כפות סוכר קנים (אפשרי גם סוכר אחר)
1/2 בצל סגול, קצוץ קטן ככל האפשר
פלפל שחור גרוס טרי, לפי הטעם.
אופן ההכנה:
פורסים את הפטריות לפרוסות בעובי בינוני.
טורפים את מרכיבי הרוטב יחדיו לתערובת אחידה.
מחממים מחבת רחבה בעלת תחתית עבה, היטב, מניחים את פרוסות
הפורטובלו ויוצקים מעליהן מהרוטב.
הופכים מצד לצד ויוצקים מהרוטב עד שהפטריות מקבלות מעטה פריך וצרוב.
חשוב להשתמש במחבת רחבה שתוכל להכיל את הפטריות בשכבה אחת.
במידה שמשתמשים במחבת קטנה יותר, יש להכין את הפטריות בשלבים.
חשוב להימנע מלערום את הפטריות אלה על גבי אלה, כדי שלא לגרום לאידוי.
מומלץ להקפיד על חום חזק כך שהפטריות לא יתרככו יתר על המידה ויקבלו
פריכות.
הגשה חמה. לקישוט: כמה גבעולים עדינים של קורנית.
טיפים:
מומלץ להגיש לצד מחית של ירק אדמה וסלט עלים רענן.