יום שבת, 23 בינואר 2016

שני מתכונים נפלאים ומחממים לחורף הקר



שני מתכונים לימי החורף הקרים / חי שורץ, שף פרוייקטים בחברת ISS ישראל

 


קדירת בשר מזרחית בסגנון קזבלנקה

 

המצרכים:

 

·         2 ק"ג בשר גולש

·         200 גרם בצל אדום

·         250 גרם תפוחי אדמה דזירה חתוכים לקוביות

·         250 גרם פלפלים אדומים חתוכים לקוביות

·         200 גרם גרגירי חומוס

·         200 גרם גזר חתוך לקוביות

·         2 יחידות פלפל חריף

·         500 גרם עגבניות חתוכות לקוביות

·         150 גרם כוסברה קצוצה

·         100 גרם סלרי אמריקאי  קצוץ

·         2 כפות רסק עגבניות

·         1 כף פפריקה מרוקאית בשמן

·         1 כפית פפריקה חריפה

·         1 כף כמון

·         חצי כפית קינמון  / או מקל קינמון

·         2 כפות אבקת מרק טעם עוף

·         1 כף פלפל שחור גרוס

·         1 כפית מלח

 

אופן ההכנה:

 

1.      בסיר עמוק מטגנים את הבצל האדום כ-2 דקות, מוסיפים את הבשר וצולים עוד כ- 7-10 דקות. לאחר מכן מוסיפים את רסק העגבניות והעגבניות מטגנים יחד עם הבשר כ- 2 דקות ואז מוסיפים את שאר הירקות וצולים עוד כ- 5 דקות.

2.      מוסיפים מיים עד לגובה המרכיבים. מביאים לרתיחה ומוסיפים את גרגירי החומוס, מבשלים עוד כ- 8-10 דקות על חום בינוני. מוסיפים את כל מרכיבי התיבול ומרתיחים שום. טועמים, ומשלימים טעם לפי הצורך.

3.      את המנה, שהיא בעלת ערך תזונתי גבוה, מגישים בקערה עמוקה והיא מתאימה במיוחד ליום חורפי.

 



נתחי עוף בסגנון צ'יקן קארי מוגשים על אורז תאילנדי

 
המצרכים לעוף:

 

·         2 ק"ג רצועות עוף

·         100 גרם תרכיז קארי אדום

·         2 קופסאות חלב קוקוס

·         100 גרם כוסברה

·         500 גרם פלפלים אדומים וירוקים, חתוכים לרצועת

·         200 גרם בצל אדום חתוך לרצועות

·         200 גרם גזר, חתוך לרצועות

·         1 כף שום כתוש  

·         100 גרם בוטנים גרוסים קלויים

·         1 כף פלפל שחור גרוס

·         1 כף מרק דגש עוף

·         1 כפית מלח

 

המצרכים לאורז:

 

·         1 ק"ג אורז עגול

·         2 כפות מלח

·         1 כף מרק דגש עוף

·         0.50 מ"ל חומץ

 

אופן הכנה:

 

1.      מתחילים עם האורז: בסיר עמוק מטגנים את האורז עד שהוא נהפך ל"שקוף", מוסיפים את המלח ומרק הדגש ומערבבים היטב. לאחר מכן מוסיפים ליטר וחצי מים רותחים ואת החומץ. מעבירים את הסיר "ללהבת נר" ומכסים עם מגבת כך שהסיר יהיה סגור היטב. זמן הבישול הוא כ- 15 דקות. לאחר מכן "פותחים" את האורז בעזרת מזלג.

2.      צ'יקן קארי: בסיר עמוק מטגנים את הבצל והשום, מוסיפים את הגזר וממשיכים לטגן עוד כ- 5 דקות. לאחר מכן מוסיפים את הבשר העוף (ניתן להכין גם עם הודו, לבחירתכם) ומטגנים היטב עד למצב שהבשר כמעט מוכן. מוסיפים את רכז הקארי האדום ואת הפלפלים, מטגנים מעט ואז מוסיפים את חלב הקוקוס. מוסיפים את כל התבלינים כולל מרק הדגש, מערבבים ומבשלים עד קבלת רוטב אחיד. משלימים טעם ומוסיפים את הכוסברה ממש לקראת הסיום.

3.      הגשת המנה: במרכז צלחת עמוקה יוצקים מעט מהאורז, מעל מניחים את הצ'יקן קארי ומפזרים בוטנים גרוסים קלויים. מקשטים בעזרת עלי כוסברה ומגישים חם.