יום ראשון, 5 ביוני 2016

ארטישוק ממולא גבינות ודברים טובים-סיי ציז.

שבועות מגיע בצעדים ענקיים ולנו נשאר להצטייד בשלל גבינות טעימות,

משנה לשנה האיכות והסוגים עולים ואנו מוצאים את עצמנו רגע לפני אירוח מחפשים ברשת את המתכון

שיקצור המון מחמאות ויהיה טעים,איכותי וגם קליל.

בשביל זה אני כאן,אני בעד מתכונים קלים וטעימים,הפעם הבאתי לכם מתכון מנצח,

תחתיות ארטישוק במילוי גבינת קרם פרש של תנובה ועוד כמה הפתעות לתיבול וטעם.


המצרכים:

חבי' תחתיות ארטישוק של סנפרוסט
1 קרם פרש של תנובה
2 שיני שום כתושות
חצי בצל סגול קצוץ(לא חובה)
3 לבבות דקל חתוכים לקוביות
אפשרי להוסיף פיטרוזיליה קצוצה או בזילקום גם אורגנו הולך מצוין.
5 כפות פרמזן או פתיתי מוצרלה
פלפל שחור גרוס.

אופן ההכנה-

להכין את תחתיות הארטישוק כדי שיהיו רכות ,עפ"י הרשום על האריזה(בישול בסיר עם מים רותחים)
שוטפים אותם במים קרים ומייבשים.

בינתיים עושים בקערה נפרדת מלית,מערבבים את גבינת הקרם פרש,מוסיפים את הבצל ,לבבות הדקל,








השום הכתוש ,מערבבים ,ניתן להוסיף מעט מלח עפ,י הטעם.


מתחילים למלא כל תחתית בכף גדושה

מפזרים מעל פרמזן או פתיתי מוצרלה ,מפזרים פלפל גרוס






מכניסים לתנור שחומם מראש 160 מעלות כ-18 ד' ,או עד השחמה
מגישים חמים.


מתכון נוסף הבית של הזית-תמיד נפלא ואף פעם לא נמאס!!

המצרכים:

350 גר" קמח תופח (חבילה קטנה)

1 ביצה 

200 גר" חמאה (יש להמיס אותה)

250 ג"ר גבינה בולגרית (מגורדת)

150 ג"ר צפתית (מגורדת)

גביע גבינה לבנה 

קופסא זיתים ללא חרצנים

אופן ההכנה לערבב את הכל לעיסה 

אח"כ יוצרים עיגולים מהבצק ומניחים באמצע זית וסוגרים עליו לצורת כדור

להכניס לתנור שחומם מראש בחום של 200 מעלות לכ-25 ד' -30 ד'


 
חג שמח