יום שבת, 30 ביולי 2016

גבינות נפוליאון במגוון טעמים מפנקים.

שבועות כבר מזמן מאחרינו אבל גבינות תמיד יהיו הכוכבים בהרבה מטבחים,בעיקר בימים חמים,שרוצים להרגיש קלילים.
קיבלתי להתנסות את הגביעים החדשים של גבינת נפוליאון,את הגבינה אני מכירה עוד מהילדות ,אבל עכשיו היא מגיעה באותה טקסטורה רק עם תוספות שונות וטעימות של בצל 16% ופלפל חליפינו חריף 24%,
ביננו מי לא מוסיף בצל לאוכל?? אצלי בצל זה מאסט,אז במקום שאקלף
והנסיך האמצעי יבקש להוציא עכשיו זה בילד אין.
כשחשבתי מה לעשות איתן חוץ מלמרוח על לחם(הם נמרחות בצורה חלקה ובקלות) או להגיש אותן כתוספת לסלט או לחביתה,עלה במוחי רעיון נפלא,משהו שיכול להיות נהדר כארוחה בפני עצמה,מאפינס /מיני פשטידות עם גבינת שמנת ובצל ועוד כמה דברים טעימים שילדים ביום יום לא כ"כ אוהבים,אבל כשזה מעורבב ומגורד בעיסה הם אפילו לא מרגישים.
אז המצרכים הנדרשים-
כוס קמח
כפית אבקת אפייה
או כוס קמח תופח
ביצה
גביע גבינת שמנת עם בצל(אפשר עם פלפל לאוהבי הספייסי ואפשר גם טבעי) אני הוספתי עוד 2 כפות מגבינת השמנת והפלפל.(סה"כ 250 גר' )
2 כפות שמן זית(אני הוספתי 2 כפות סמנה גהי-שמנת מזוקקת שהמסתי).
חצי כפית מלח
מגרדים קישוא וגזר

הוראות הכנה:
מערבבים את הגבינה
עם הגזר והקישוא המגורדים


להוסיף ביצה
2 כפות סמנה(חמאה מומסת)



לערבב הכל להוסיף קמח בהדרגה וללוש.


עם כף ליצוק לתבניות המאפינס

להכניס לתנור שחומם מראש 180 מעלות
ל-20 ד' בערך ואם אוהבים אז אפשר להשחים אותם מעט.



מומלץ להגיש עם סלט 

הסמנה -זוהי חמאה מזוקקת,טהורה,שמוסיפה טעם איכותי לכל אוכל,
הסמנה מוכרת יותר במטבח התימני בעיקר ,הצרפתים וההודים.
לסמנה עפ"י התורה ההודית סגולות ייחודיות כמו,סיוע לעיכול,שיפור תפקוד הלב ועוד...
מה שמיוחד בסמנה גהי-היא דלת לקטוז ,כך שהרגישים ללקטוז יכולים להנות מטעם נפלא ועשיר ללא חשש של לקטוז.
טעמה מתקתק והיא עשירה בוויטמינים A,D,E,K .
את הסמנה ניתן להוסיף על כרובית,ניוקי וכו'...
היכן ניתן לרכוש?? בחנויות ורשתות הטבע והתבלינים.
בתיאבון!!!!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה