יש כאלה שמכירים אותו בשם זנגביל ויש שקוראים לו גי'נג'ר
הוא מאוד דומה בצורתו לתפו"א ירושלמי אבל שונה מאוד בטעם,
גינ'גר או שאוהבים או שלא.
את הגי'נג'ר גיליתי כבר בחורף שעבר,למדתי והבנתי את סגולותיו הרבות והנפלאות,
מאז בכל חורף אני מצטיידת בשורש הנפלא,אף חיידק חורפי עקשן לא יעמוד מול החריפות של השורש הנפלא,כמובן הוא משמש כפעולת מנע לחטוף הצטננות ושפעת.
מספיקה חתיכה קטנה מקולפת לכוס תה מהביל וטעמו הדומיננטי מורגש מיד,
גם בכוס השנייה והשלישית הטעם עדיין מורגש (על אותה חתיכה)לא צריך אפילו להוסיף תיון מספיק רבע כפית סוכר והטעם נהדר.
בעבר היו משתמשים בו לריפוי מחלות היום השימוש העיקרי שלו הוא בעיקר כתבלין,אבל לא רק,
יש שאומרים כי הוא מעורר חשק המיני(טרם הוכח) אבל מה שבטוח הוא מחזק את מערכת החיסון.
אפשר למצוא אותו בצורתו הטבעית וגם כתבלין מיובש.
בתוך התה ליד הסושי חוץ מזה הוא הולך נהדר במרקים,תבשילי עוף,דגים ובשר ועוד....
מתכון מעולה לקראת החורף-החיסון של הטבע-גינג'ר
לגרד דק דק מעט גי'נג'ר
להוסיף כפית דבש
כפית לימון
2 כפות מים
לערבב ולשתות מהר-זה קצת חריף.
המלצות לקנייה ואחסון-
מומלף לבחור שורש נוקשה בעל קליפה מתוחה וחלקה ולאחסן במקרר,
עטוף בניילון נצמד,ניתן גם להקפיא ולהשתמש בשעות הצורך.
מחיר -מגש גינ'ג'ר של חוות תקוע-10-13 ש"ח
וניתן להשיג ברשתות השיווק השונות.
למידע ומתכונים-כאן
שנעבור את החורף בשלום,תהיו בריאים!!!