שבת זהו יום משפחתי,יום שמוקדש כולו ליצירת זמן איכות למשפחה ,כהורים אנחנו מחפשים מידי שבת תעסוקה שמתאימה
להורים וילדים,כדי לצאת קצת משגרת היום יום וגם להעשיר ולהרחיב קצת את הידע והכי חשוב שתהיה חוויה והנאה לילדים.
גם אני שעובדת כל יום בוחרת בשבתות להיות ולהנות עם הילדים שלי,
ילדים הם עם סקרן ומאוד חכם,הם מחפשים אתגרים ודברים מעניינים,הילדים של היום הם בבחינת "חוקרים צעירים"
הם תמיד מבקשים לדעת ,מהיכן,מאין,ומאיפה הגיעו אליהם המוצרים ישר לצלחת???
העונה הקרירה החלה וגשם מזרזף לפעמים,קצת קשה ולא נעים לצאת מהבית ,אבל בכל זאת קשה להחזיק ילדים בחוסר מעש ,הם משתעממים.
במרחק לא רב מהבית ,מצאתי לנו חוויה נהדרת,יחד הם ואני,מסיק זיתים,
בשמנא -מושב חגור ממש במרכז 15 ד' מתל אביב,20 דקות מאצלנו,
בסיור לומדים הילדים כיצד מגיע אלינו שמן הזית,הם לומדים וחווים שיטות חדשות מול ישנות של מסיק,מהשיטה המסורתית של אבן הריחיים,
השיטה הידנית -שיטת הגרגור והחליבה
ועד לשיטה המודרנית ,שיטת המנערת.
הילדים נהנים כי הם הופכים להיות חלק מהחוויה ומנסים הכל בעצמם.
שמן הזית הפך מזמן לחלק בילתי נפרד מהמטבח הישראלי ובכלל,
השימושים בו רבים,החל מתיבול סלטים ומאכלים ועד למצוות הדלקת נירות חנוכה ,הדלקת נירות שמן זית זה מן המובחר.
השימוש בשמן זית החל גם בתקופת המקרא,כשהמליכו את המלך הנביא היה מושח את ראשו בשמן זית.
לשמן הזית סגולות רבות והמון ניסים שקרו לעם ישראל סובבים סביב שמן הזית,כמו למשל נס פך השמן .
עץ הזית קיים שנים ולמעשה הגיל שאליו יכול להגיע עץ זית 2000 שנים.
הבוץ והבצת הינם חלק בילתי נפרד מהחוויה לכן אני ממליצה בחום להצטייד במגפי גומי
להורים וילדים,כדי לצאת קצת משגרת היום יום וגם להעשיר ולהרחיב קצת את הידע והכי חשוב שתהיה חוויה והנאה לילדים.
גם אני שעובדת כל יום בוחרת בשבתות להיות ולהנות עם הילדים שלי,
ילדים הם עם סקרן ומאוד חכם,הם מחפשים אתגרים ודברים מעניינים,הילדים של היום הם בבחינת "חוקרים צעירים"
הם תמיד מבקשים לדעת ,מהיכן,מאין,ומאיפה הגיעו אליהם המוצרים ישר לצלחת???
העונה הקרירה החלה וגשם מזרזף לפעמים,קצת קשה ולא נעים לצאת מהבית ,אבל בכל זאת קשה להחזיק ילדים בחוסר מעש ,הם משתעממים.
במרחק לא רב מהבית ,מצאתי לנו חוויה נהדרת,יחד הם ואני,מסיק זיתים,
בשמנא -מושב חגור ממש במרכז 15 ד' מתל אביב,20 דקות מאצלנו,
בסיור לומדים הילדים כיצד מגיע אלינו שמן הזית,הם לומדים וחווים שיטות חדשות מול ישנות של מסיק,מהשיטה המסורתית של אבן הריחיים,
השיטה הידנית -שיטת הגרגור והחליבה
ועד לשיטה המודרנית ,שיטת המנערת.
הילדים נהנים כי הם הופכים להיות חלק מהחוויה ומנסים הכל בעצמם.
שמן הזית הפך מזמן לחלק בילתי נפרד מהמטבח הישראלי ובכלל,
השימושים בו רבים,החל מתיבול סלטים ומאכלים ועד למצוות הדלקת נירות חנוכה ,הדלקת נירות שמן זית זה מן המובחר.
השימוש בשמן זית החל גם בתקופת המקרא,כשהמליכו את המלך הנביא היה מושח את ראשו בשמן זית.
לשמן הזית סגולות רבות והמון ניסים שקרו לעם ישראל סובבים סביב שמן הזית,כמו למשל נס פך השמן .
עץ הזית קיים שנים ולמעשה הגיל שאליו יכול להגיע עץ זית 2000 שנים.
הבוץ והבצת הינם חלק בילתי נפרד מהחוויה לכן אני ממליצה בחום להצטייד במגפי גומי
החוויה כוללת מס' תחנות:
*יציאה מבית הבד לסיור והדרכה בכרמי הזיתים ,תוך מתן הסברים על הזית ושיטות המסיק השונות
* מסיק זיתים ידני בשיטה המסורתית ואיסוף הזיתים לתוך צנצנות
*עצירת שמן זית בשיטה המסורתית ע"י שתי אבנים (אבני ריחיים)-הפקת שמן זית!
* צפייה והשתתפות בעבודת מסיק עם טרקטור ניעור "מנערת"
בשיטת הניעור העץ כולו מנוער על ידי "מנערת". המנערת יכולה להיות מכונה עצמאית-יעודית למטרה זו, או מכונה שמתחברת לטרקטור סטנדרטי. הזיתים נאספים על יריעות שנפרסו על הקרקע (בדומה לשיטה הידנית) או על ידי יריעה שנפרסת באופן מכני, כחלק מהמנערת או על ידי מתקן נפרד.
בסדנא ייאספו הילדים זיתים ישירות מהעצים לתוך צנצנות
משם ייחזרו לבית הבד המודרני ,בו הופכים זיתים לשמן (קו הייצור אינו פועל בשבתות וחגים).
לשמנא מספר סוגים שונים של שמנים :מנזלינו,פיקואל ארבינקא (מוצאם בספרד)
קורונייקי,פישולין לצ'ינו ,סורי נאבלי וברנע.
סיורי המשפחות מתקיימות בשבתות -עד אמצע דצמבר בהרשמה מראש,משך הסיור כשעתיים ומחירו 40 ש"ח לילד 30 למבוגר.
לקבוצה מאורגנת (מעל 20 איש) תינתן הנחה.
אני ממליצה בחום!!!!
הנה כמה מושגי יסוד:
שמנא-
לא עוד שמן תעשייתי כי אם בוטיק שמן איכותי
* בית בד בוטיק ומרכז מבקרים במושב חגור * 03-9033380