יום שבת, 5 במרץ 2016

עוגיות טחינה משומשום מלא עשירות בסידן

מאז שלמדתי להכין טחינה בעצמי אני מוותרת על טחינה תעשייתית ומכינה בעצמי,

בשוק קיימים כמה סוגים טחינה הנסיך,היונה ,של אחווה ושל בארכה,

האמת שכולם טובים,הסוד עצמו הוא בהכנה של הטחינה ,בהמשך אלמד אתכם,

השבוע ניסיתי את הטחינה החדשה של בארכה,טחינה משומשום מלא עם פי 6 יותר סידן לעומת טחינה רגילה,

גם ככה הטחינה הגולמית ידועה בסגולותיה הנפלאות ,אפשר להוסיף אותה לסלט ,לנגב טחינה,

ואפשר לעשות איתה גם עוגיות טעימות,אני עשיתי עוגיות טחינה טעימות ונימחות,

מתכון לטחינה-

כוס טחינה  
1/4 כוס מיץ לימון 
מלח לפי הטעם 
1/4 כוס מים קרים
2 קוביות שום כתוש
 
 
לערבב את המים עם המלח ולהוסיף את הטחינה ולערבב טוב טוב 
אח"כ להוסיף את הלימון והשום ולערבב, מומלץ להכניס למקרר לשעה לפני הגשה .
להגשה :ניתן לשים כמה עלי פטרוזליה מעל לטפטף כמה טיפות שמן זית ולפזר קצת פפריקה מתוקה .





עוגיות טחינה :
1/2 כוס טחינה גולמית
2 כוסות קמח
חצי כוס סוכר
100 גרם חמאה / מרגרינה לפרווה מומסת

לערבב טוב את כל החומרים עד לקבלת עיסה .
ליצור כדורים ולהניח בתבנית על נייר אפיה
לשים בתנור שחומם מראש על 160 מעלות עד שמזהיבות
לאחר צינון ניתן לפזר אבקת סוכר מעל .