יום ראשון, 11 בפברואר 2018

תחליף חמאה בריא- נטורינה על בסיס שמן זית וקוקוס+ שימושים מעולים בשמן קוקוס.

שמן הקוקוס תפס לאחרונה מקום של כבוד על מדף מוצרי הבריאות 

וזה היה רק ענין של זמן , כי לשמן הקוקוס יתרונות רבים ומעבר לכך 

הוא גם מאוד טעים, למעשה טעמו עדין, הוא מתאים לבישול לאפייה ואפילו 

לעוד כמה דברים (שתיכף אפרט) שלא העליתם על דעתכם.

שמרית מקדמת מהפכה בעולם האפייה , שכ"כ קרוב ומוכר לה ומשיקה תחליפי חמאה על בסיס שמן קוקוס ושמן זית בשם "נטורינה" , 2 השמנים ידועים בסגולות שלהם .

שוק האפייה הביתית הולך וגדל ואיתו גם הצורך לתחליפים בריאים ללא חומרים משמרים , שומן טראנס וגם פתרון יעיל לרגישים ללקטוז, נטורינה היא בדיוק התשובה .

הסדרה כוללת , נטורינה לאפייה על בסיס שמן קוקוס ונטורינה לאפייה על בסיס שמן זית.



המוצר מגיעה ארוז ממש כמו החמאה , במשקל 200 גר' , מחירו לצרכן 7-7.5 ש"ח , הכשרות הבד"צ.
המלצה להוציא חצי שעה לפני השימוש.

יתרונות ושימוש בשמן קוקוס מלבד אפייה ובישול-

* מרכך שפתיים סדוקות-מתאים בול לעונות מעבר ותקופות כמו עכשיו של      יובש.

* ניתן להסיר איתו איפור.

* מקל על עקיצות של יתושים .

* מקל על פטמות סדוקות.

* מעולה נגד עששת ומלבין שיניים, ערבוב עם מי סודה לשתייה עד   להיווצרות משחה .

* מונע נשירת שיער - ע"י מריחה בקרקפת .

* מעולה לבריאות והחלקת העור,מחדיר לחות לעור.

* מעולה לדלקת עיניים ועפעפיים.

לשמן הקוקוס עוד יתרונות רבים.

וחוצמזה הוא מעולה לבישול ואפייה -


מתכון לפנקייק מושלם
רכיבים:
·         כ 10-15 פנקייקס
·         1/3 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי (80 מ"ל)
·         50 גרם נטורינה מומסת ומצוננת
·         כוס חלב סויה/ רגיל (240 מ"ל)
·         ביצים (גודל לארג')
·         1/4 כוס סוכר (50 גרם(
·         כוסות קמח תופח שמרית (280 גרם(
·          
·         לעיטור והגשה
·         פרוסות תותים
·         דבש
·         סירופ מייפל
·          
אופן ההכנה:
·         1.טורפים היטב את המיץ תפוזים עם הנטורינה. מוסיפים חלב וביצים וממשיכים לטרוף. מוסיפים את הסוכר והקמח ומערבבים עד שהקמח נטמע לחלוטין בבלילה.
·         2.יוצקים למחבת חמה כ- 1/4-1/3 כוס בלילה. מטגנים עד שנוצרות בועיות אוויר בחלקו העליון של הפנקייק. הופכים לצד השני ומטגנים עוד חצי דקה-דקה.
טיפים להכנת המתכון:
·         1.הטעם של מיץ התפוזים לא בא לידי ביטוי בתוצאה הסופית, לקבלת טעם מודגש של תפוזים ניתן להוסיף קליפת תפוז מגורדת דק.
·         2.לגרסה חלבית ניתן להחליף את החלב סויה בחלב רגיל ואת מיץ התפוזים בגביע קטן (150 גרם) יוגורט 3%

10 תגובות:

  1. שמן קוקוס זה מאה אחוז שומן טרנס (עלק בריא...)

    השבמחק
  2. אומנם שומן טרנס הוא פחות מאחוז, אך השומן הרווי הוא 50 ג' מתוך 100 ג' זאת אומרת חצי..

    השבמחק
  3. לאנונימי - שמן קוקוס טבעי, בכבישה קרה, מכיל 0 אחוז שומן טראנס. שומן טראנס נוצר רק בהקשייה מלאכותית של שמנים (כמו שמן תירס, סויה, חמניות ודומיהם). שמן קוקוס הוא מוצק בטמפרטורת החדר (הופך לנוזלי מעל 24 מעלות) כי רובו מורכב מחומצות שומן רוויות.
    Unknown21 - לשומן הרווי יצא שם רע, ככל הנראה ללא הצדקה. יש היום הרבה חוקרים שחושבים שלא רק שהוא לא מזיק הוא אפילו בריא לנו מאוד.

    השבמחק
  4. לגבי שני המוצרים, הגדרת אותם בריאים וזה מוטל בספק. ראשית, הם עשירים בעיקר בשמנים צמחיים, שהם לא בדיוק בריאים. שנית, עדיין לא ברור אם תהליך הייצור שהוא חדש (הקשיית שומנים ללא יצירת שומן טראנס) הוא בריא. בכל זאת, יוצרים פה שומן מסוג חדש, שמעולם לא התקיים בטבע.

    השבמחק
  5. האם מתאים להכנת ג'חנון?

    השבמחק
  6. לג׳חנון אפשר להשתמש בחמאה ושמן זית-חצי חצי.

    השבמחק