כל שישי אותו סיפור , אם לדייק אז כמעט כל יומיים, מה לבשל? זה כל כך טבעי שבחורף כל הזמן רעבים פלוס תוסיפו למשוואה שלושה מתבגרים , אז יוצא שאני מוצאת את עצמי הרבה שעות במטבח,
מרגישה כמו במעבדה , מחפשת אחר טעם חדש , תיבול מעניין וכו'...
לפני חודש בערך גיליתי שלא צריך להיות שף מומחה בשביל מנת גורמה,
נדרשים כמה סיבובים ויש לכם מנה אליפות.
אני אשמח לשתף איתכם מתכון מעולה שהולך נהדר כמנה עיקרית לצד כל תוספת , של אורז , פתיתים או פירה, מנת עוף ואפונה אבל עם רכיב סודי שמשדרג פלאים את הטעם .
למנת האליפות (כמו שהילדים שלי אומרים) צריך עוף פרוס , שטוף היטב
עליו מפזרים מלח ספייסי, נותנים למלח להיספג, מוסיפה גם תבלין לעוף ,
מכניסים את חלקי העוף לסיר עם שמן ומטגנים את העוף מכל הכיוונים (נותנים לו צלייה על מנת "לסגור" אותו)
מוסיפה לסיר מים שמכסים את חלקי העוף, נותנים לעוף להתבשל בערך כ 45 ד' מוסיפים אפונה , תפו"א מקולפים מוסיפים תבלינים חוויאז' וסוגרים ,
נותנים לכל התבשל על אש נמוכה עוד כמה ד' עד שהתפו"א והאפונה הופכים רכים.
מגישים ליד אורז , פתיתים או פירה, מומלץ לפזר מעל מעט מלח שום פלפל
ובתיאבון.
גם מנת ארנציני הלכה נפלא עם המלח בתיבול שום פלפל :
לארנציני ,
אורז מבושל (כוס ), פרמזן כף וחצי, גבינה לבנה (מס כפות) , גבינה צהובה
מגורדת (4 כפות) , אפשר פיטרוזיליה קצוצה דק ו/ או כוסברא
להוסיף מלחשום פלפל לפי הטעם , ליצור כדורים ולטגן עד להזהבה .
להגיש עם סלט ירקות או ירקות חתוכים .
מעט על המטחנות המשודרגות של מלח הארץ,
מטחנות שחוסכות לנו זמן ומחשבה ומשדרגות כל ארוחה, בסדרה 3 מטחנות
בטעמים שונים :
שום פלפל, טנדורי וספייסי.
כל המטחנות מכילות מלח ים טבעי , כמות כל מטחנה 115 ג'
מספיק כמה סיבובים ויש לכם מנה מנצחת .
מרגישה כמו במעבדה , מחפשת אחר טעם חדש , תיבול מעניין וכו'...
לפני חודש בערך גיליתי שלא צריך להיות שף מומחה בשביל מנת גורמה,
נדרשים כמה סיבובים ויש לכם מנה אליפות.
אני אשמח לשתף איתכם מתכון מעולה שהולך נהדר כמנה עיקרית לצד כל תוספת , של אורז , פתיתים או פירה, מנת עוף ואפונה אבל עם רכיב סודי שמשדרג פלאים את הטעם .
למנת האליפות (כמו שהילדים שלי אומרים) צריך עוף פרוס , שטוף היטב
עליו מפזרים מלח ספייסי, נותנים למלח להיספג, מוסיפה גם תבלין לעוף ,
מכניסים את חלקי העוף לסיר עם שמן ומטגנים את העוף מכל הכיוונים (נותנים לו צלייה על מנת "לסגור" אותו)
מוסיפה לסיר מים שמכסים את חלקי העוף, נותנים לעוף להתבשל בערך כ 45 ד' מוסיפים אפונה , תפו"א מקולפים מוסיפים תבלינים חוויאז' וסוגרים ,
נותנים לכל התבשל על אש נמוכה עוד כמה ד' עד שהתפו"א והאפונה הופכים רכים.
מגישים ליד אורז , פתיתים או פירה, מומלץ לפזר מעל מעט מלח שום פלפל
ובתיאבון.
גם מנת ארנציני הלכה נפלא עם המלח בתיבול שום פלפל :
לארנציני ,
אורז מבושל (כוס ), פרמזן כף וחצי, גבינה לבנה (מס כפות) , גבינה צהובה
מגורדת (4 כפות) , אפשר פיטרוזיליה קצוצה דק ו/ או כוסברא
להוסיף מלחשום פלפל לפי הטעם , ליצור כדורים ולטגן עד להזהבה .
להגיש עם סלט ירקות או ירקות חתוכים .
מעט על המטחנות המשודרגות של מלח הארץ,
מטחנות שחוסכות לנו זמן ומחשבה ומשדרגות כל ארוחה, בסדרה 3 מטחנות
בטעמים שונים :
שום פלפל, טנדורי וספייסי.
כל המטחנות מכילות מלח ים טבעי , כמות כל מטחנה 115 ג'
מספיק כמה סיבובים ויש לכם מנה מנצחת .
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה