יום שישי, 15 במאי 2015

מתכונים המשלבים את מיץ הארוניה ברי-גם טעים וגם בריא

מתכון לפנקייקים טבעוניים עם בננות, מייפל ומיץ ארוניה טבעי
המתכון באדיבות דפנה מוסקוביץ', יועצת קולינרית לחברת מרום משה בע"מ- שיווק מזון גורמה.
מתכון פשוט שתמיד מצליח וטעים, גם מי שלא טבעוני נהנה מאד.

מתכון ל6-7 פנקייקים כיפים:
       1 כוס קמח
       2 כפות סוכר
       0.5 כפית מלח
       0.25 כוס שמן קנולה (או אחר)
       1.5 כפית אבקת אפיה
       1 כף טחינה גולמית
       1.5 כוס קרם קוקוס
       חצי כוס שקדים טחונים
       2 בננות בשלות מעוכות עם מזלג
       1 כפית תמצית וניל אמיתית
       20 מ"ל מיץ ארוניה אורגני
       סירופ מייפל אמיתי

מערבבים את כל הרכיבים בקערה עמוקה וטורפים למשך כ2-3 דקות. בעזרת מצקת לוקחים חופן מן התערובת ושופכים אותה למחבת (המחומם עם החמאה) ושופכים (ניתן גם להשתמש ב"רינג" על מנת לקבל פנקייקים עגולים ויפים).ברגע שהפנקייק מתחיל להתייצב וישנם בועות בצד החשוף, מורידים את ה"רינג" והופכים את הפנקייק עד שהוא יפה וחום משני הצדדים.

להגשה: חותכים בננה ומניחים אותה לרגלי הר הפנקייקים, מוזגים מייפל בנדיבות לנקודה מסוימת ויוצרים אפקט מפל יפיפה, לסיום בוזקים אבקת סוכר ושופכים 20 מ"ל מיץ ארוניה ברי, מיץ הארוניה מאזן את המתיקות של  המייפל והופך את הפנקייקים למלאי בריאות וטעימים במיוחד.
מתכונים בשילוב מיץ הארוניה ברי.
באדיבות: דפנה מוסקוביץ', יועצת קולינרית לחברת מרום משה בע"מ- שיווק מזון גורמה.

מי שאוהב לאכול בריא לא יוותר על תוספות קטנות ומרינדות איכותיות וטובות לבשר ויש גם לצמחונים .


כמה כללים בקשר למרינדה
  1. מרינדה טובה מכילה כמה חומרי גלם מעורבבים אשר מושרים עם הבשר\תחליף לאורך זמן של 24-72 שעות במקרר.
  2. מומלץ להימנע מלהוסיף רטבים מוכנים שלא מיועדים מראש לשימוש כמרינדות, שכן הם לא חודרים היטב את הבשר וטעמם לא נספג.
  3. מלח\ תבלין ריכוך הוא חשוב מאד למרינדה שכן הוא מאפשר לרכך את הבשר ולשפר את ספיגת הטעמים.
  4. אפשר ואף רצוי "להשתולל" עם המרכיבים כשמכינים מרינדה, כל עוד משתמשים בחומרי גלם טובים ובריאים.
  5. יש הטוענים כי לא מומלץ להשרות עם שמן זית כי הוא מתכווץ השריה, אני כן משרה אתו ויוצא לי נהדר, לשיקולכם.
  6. מיץ ארוניה אמיתי הוא עתיר באנטי אוקסידנטי וויטמינים ואינו מתפרק בבישול, מה שמאפשר ליהנות ממנו גם במרינדות ללא חשש.
מתכון למרינדה משגעת
*הכמויות לפי 2 ק"ג פרגיות
  1. מערבבים כחצי כפית מכל תבלין : פפריקה מתוקה\חריפה, סומק, מלח
  2. 3 ענפי רוזמרין
  3. 2 שיני שום כתושות היטב
  4. 2 כפות חומץ בלסמי
  5. 1 כף חרדל דיז'ון
  6. 1.5 כף סירופ מייפל אמיתי (מדביק את המרכיבים וממתיק נפלא ומומלץ)  
  7. 20 מ"ל מיץ ארוניה.
  8. 0.5 כוס שמן זית כתית מעולה.
  9. 0.25 מיץ לימון סחוט.

מערבבים היטב את כל החומרים והבשר בקערה עמוקה , תוף כדי עיסוי התערובת לתוך הבשר,
יום אחרי, שתבואו לעשות על האש הטעם יהיה עמוק בתוך הנתחים העסיסיים, מיץ הארוניה יקנה לבשר צבע עמוק ומעורר תאבון וכמובן ערך תזונתי מרשים.


מתכון למרינדת פסטו לסאייטן\טופו
לפי 2 ק"ג סאייטן\טופו.
מכינים פסטו במעבד מזון חזק לפי ההנחיות הבאות :
  1. צרור גדול של עלי בזיליקום שטופים
  2. 0.25 צרור פטרוזיליה שטופה ומופרדת מהגבעולים
  3. 2 שיני שום
  4. 50 גרם צנוברים
  5. 30 גרם גבינת פרמזן איכותית
  6. 0.5 כוס שמן זית כתית מעולה
  7. חצי פלפל חריף ירוק למי שאוהב
  8. 20 מ"ל מיץ ארוניה  (ייתן מעט מתיקות  ועפיצות למנה) .

את כל המרכבים קוצצים דק-דק במעבד מזון ושופכים לקערה .
את נתח הסאייטן חותכים לחתיכות של בערך 3*3 ס"מ ושמים לב להשאירם ברוחב מינימלי שלא יתפרקו על השיפודים, ומעסים את התערובת לתוכו.

מיץ הארוניה יתווסף לירקות הירוקים, יעמיק את צבעם וייתן מתיקות עפיצה וקלה שמתאימה מאד לסאייטן.

לפני העל האש, שמים את הסייטן על שיפודים ממש כמו פרגיות, אפשר כמובן להוסיף פטריות או בצל בין חתיכה לחתיכה למי שאוהב.
הפסטו כל כך מוחמא בעל האש שגם חברים אוכלי בשר ירצו ביס עם מבטי קנאה על פניהם.
בתאבון.

מתכון לסלט כרוב

  1. כרוב לבן גדול
  2. 80 גרם שקדים מולבנים גפרורים
  3. 80 גרם חמוציות מופחתות סוכר
  4. כף גדושה זרעי צ'יה
  5. 2 כפות סילאן
  6. 30 גרם שמן זית
  7. 15 גרם חומץ יין אדום
  8. 20 מ"ל מיץ ארוניה

קולים את השקדים במחבת עד להשחמה ומצננים.
חותכים את הכרוב לז'וליינים (גפרורים דקים) ומוסיפים את החמוציות, השקדים ואת שאר מרכיבי הרוטב.
ומתבלים במלח גס ופלפל ארבע העונות לפי הטעם.