יום שני, 11 במאי 2015

קוואקר בקציצות גבינה ובקינוח של שומשומיות

שבועות זה החג האהוב עלי מכל החגים,אני פשוט אוהבת גבינות,

קשות רכות,רזות שמנות(אבל יותר שמנות),

אז לכבוד החג קיבלתי מארז איכותי ובריא מלייק אנד שייר,מארז מאתגר במיוחד של פתיתי שיבולת שועל -קוואקר,

תבנית אפייה של סולתם רדד וקונפיטורת תות מופחתת קלוריות של יד מרדכי,התבקשתי להכין מתכון שישלב בתוכו קוואקר ,האמת,שאני שומעת קוואקר אני מיד חושבת "דייסה",מסתבר שטעיתי ואף הפתעתי את עצמי ועמדתי באתגר ,רוצים לראות מה הכנתי?! בבקשה ....

קציצות גבינה אפויות ללא שמן עם מרכיבים בריאים-(גם ילדים שלא אוהבים גבינות יאכלו אותן בלי בעיה)

מצרכים:
1 קופסא קוטג'

1 ביצה

250 גרם גבינה בולגרית מעודנת

6 כפות גבינה מגורדת

שליש כוס קוואקר

שליש כוס פירורי לחם

(למי שאוהב ורוצה לשדרג ניתן לגרד חצי בצל או לקצוץ בצל ירוק דק)

אופן ההכנה:
בקערה מערבבים היטב את הגבינות והביצה ,מוסיפים את הקוואקר ופירורי הלחם ,מערבבים היטב,ומכניסים למקרר לשעה וחצי.(כדי שיהיה נוח לעבוד עם העיסה),למעוניינים ניתן לתבל בפפריקה חריפה/פלפל שחור ועוד...)




בינתיים על תבנית מניחים נייר אפייה ,לאחר מכן יוצרים עיגולים אותם טובלים בפירורי לחם ומניחים בתבנית.

את הכדורים אופים בחום של 200 מעלות בין 10-15 דקות,את הקציצות הופכים בעדינות ונותנים עוד חימום של 5 דקות .

את הקציצות ניתן להגיש חם ואפילו קר,מומלץ להגיש עם סלט ירוק או סלט ירקות.






בתיאבון

קינוח שומשום וקוואקר בסילאן

מצרכים:

2 כוסות שומשום
חצי כוס קוואקר
מעט קינמון (לא חייב)
וסילאן

הכנה:
יש לטגן את השומשום ולהעביר לקערה ,להוסיף את הקוואקר
להוסיף קינמון וסילאן
את הבלילה לשטח על תבנית ולהדק עם נייר אפייה מעל
להכניס לתנור בחום של 180 מעלות כ-15-20 דקות 




להמתין מעט ולחתוך עם סכין.



חג שמח 

הצטרפי אל צוות מובילות הדעה של LIKE AND SHARE המשפיעות ביותר בישראל!!! מובילות הדעה של LIKE AND SHARE מקבלות להתנסות חוויות שונות בחינם ומשתפות חוות דעת על המוצר. מלאי פרטיך:https://www.facebook.com/Like.and.share.il/app_312119185549123