יום שבת, 9 באפריל 2016

מאפי שמרים לחג האביב-חדש מאוסם

פסח ,מצה ומרור,תמיד שמגיע פסח נראה כי אין מה לאכול,בעיקר למי ששומר.

אז מה נשתנה הפסח הזה מכל הפסחים??

אחרי ניקיונות הבית ,אנחנו מגיעים לליל הסדר רעבים.

גם הפסח הזה המאכל העיקרי תהיה המצה,בווריאציות שונות,אבל השנה אוסם פיתחה עבורנו תערובת להכנת מאפי שמרים לפסח.

שמרים???? שמעתם נכון,לראשונה בפסח הקרוב תאכלו להנות ממאפי שמרים,פיצות ועוד...

המאפה לא מתפורר ,נעים וקל לעבודה,התערובת אינה מכילה גלוטן

התערובת ,לאוכלי קטניות בלבד בהשגחת הרבנות המקומית כפר פינס.

ניתן להשיג ברשתות השיווק .

מתכון ללחמניות מעולות כשרות לפסח-

שקית תערובת מאפי שמרים של אוסם
2 כוסות מים
חצי כוס שמן
כפית מלח
רבע כפית פלפל שחור
4 ביצים
כף ינסון טחון


אופן ההכנה :
להרתיח סיר על הגז עם המים השמן המלח הפלפל .
כשרותח להוסיף קמח מצה וינסון לערבב טוב טוב שלא יהיו גושים ולהוריד מהגז .
לאחר שמתקרר להוסיף ביצה לערבב עוד ביצה לערבב ככה 5 ביצים .
להכין לחמניות ( להרטיב את הידיים כדי שלא יידבק ) בכל צורה שרוצים ( מאורכת או עגולה או שטוחה כמו פיתה )
להכניס לתנור שחומם מראש על 160 מעלות להשאיר כ-35 דקות
הטיפ שלי להוציא רק אחרי שרואים כמו נקודות מים על הלחמניות .