יום שני, 6 ביוני 2016

מעדן קרם ערמונים עם גבינת מסקרפונה של גד.

מזג האויר החמים והנעים,הבגדים הלבנים ,הפריחה המלבבת,כל אלו נותנים תחושה של רעננות ורצון להתחדשות,

חג השבועות ,הוא חג משופע במאכלים טעימים,הודות לאחד המנהגים,

אכילת מוצרי חלב וגבינה.גם אני התחלתי בהכנות וניסיתי מתכונים חדשים בשילוב גבינות נפלאות.

בשולחן החג שלנו לצד קישים ,פיצות ועוד מאכלים תמיד יהיו סלטים,סלט זה טעים והולך נהדר כתוספת ,

השנה גם הסלטים ישולבו עם מוצרי חלב,2 סלטים שיככבו אצלנו החג ,יהיו,סלט סלק עם מוצרלה

וסלט ירקות עשיר עם מוצרלה,כמובן שאפשר לגרד מעל גם גבינה צהובה

אני אוהבת סלטים וקינוחים ,הם לא מצריכים המון עבודה והם טעימים.

הפעם הכנתי סלט סלק עם מוצרלה של גד וסלט ירקות עשיר בכמה צבעים עם מוצרלה,

סלט מוגש בכל בית ומסעדה כמנה עיקרית או כנילווית לארוחה.

גבינת מוצרלה פרסקה של גד או ריקוטה תוסיף נופך של חגיגיות לכל סלט ותשדרג אותו בכמה שלבים.



מה שהולך מצויין ליד הסלט זה מאפינס אטריות וגבינות-

מצרכים_

בולגרית של גד

צהובה של גד

2 ביצים

אטריות ספגטי מס' 8

אופן ההכנה-

מכינים את הספגטי ומצננים אותם

בקערה מגרדים בולגרית+צהובה ,מוסיפים 2 ביצים,מעט מלח ופלפל לצבע.

מערבבים את העיסה ,יוצקים לתבנית מאפין

מכניסים לתנור שחומם 180 מעלות ל-10 ד' או עד להזהבה.

ניתן להוסיף לעיסה גם בצל/ בטטה/גזר או כל מה שמתחשק ואוהבים.

מוצאים מהתבנית ומגישים לצד סלט טעים.

בתיאבון













הכנתי גם קינוח טעים ומדהים,מעדן קרם ערמונים!!!

קינוח קליל,מתוק טעים והכי חשוב קל להכנה,כל אחד יכול לארח בחג ולצאת גדול.

מצרכים:


200 ג"ר ערמונים בוואקום

3/4 כוס סוכר

1 כפית תמצית וניל

כוס חלב

250 ג"ר מסקרפונה של גד(קופסא)

קופסא שמנת מתוקה

כף וחצי סוכר

ושוקולד מריר מגורד לקישוט


אופן ההכנה-

מרתיחים את החלב ,הסוכר ותמצית הוניל ,מביאים לרתיחה תוך בישול על אש נמוכה,עד

שהנוזל הופך מרוכז יותר ומרקמו נעשה כשל ריבת חלב,להוסיף את הערמונים לערבב ולכבות את האש.

מועכים את הערמונים יחד עם הנוזל במעבד מזון ,מוסיפים גבינת מסקרפונה.


את השמנת מקציפים עם 1.5 כפות סוכר .
 

את העיסה עם הערמונים שמים בתחתית הכוס ומעליה את הקצפת מקשטים בשוקולד מגורד

ומכניסים לקירור לכשעתיים.

חג מתוק ושמח......




גד עושים לי אחלה חג!!!!