יום שני, 2 במרץ 2015

אוזני המן מבצק פריך+אוזני המן ללא גלוטן,מתכונים

חג פורים חג פורים חג גדול לילדים !!
חג שבו מתחפשים שולחים משלוחי מנות טעימים ומתוקים,כייף וחגיגה של חג,
המאכל הכי מזוהה עם החג הוא ללא ספק מתוק,טעים ומשאיר טעם של עוד,אוזני המן במילויים שונים,
שוקולד,חלבה,וניל,מרציפן,ריבת חלב והכל ביד הדמיון שלכם.
הנה מתכונים ל-2 סוגי אוזני המן האחד מבצק פריך והשני ללא גלוטן.
אני כמובן ניצלתי את אוירת החג והפעלתי את הילדים שלי בסדנת שפים ויחד יצרנו אוזני המן

אוזני המן מבצק פריך
שפית שמרית גולדברג – ניופאן גורמה
החומרים לבצק:
 200 גר'  קוביות חמאה קרה
80 גר' אבקת סוכר/ 3/4 כוס לא דחוסה
300  גר' קמח לבן/ 2 כוסות+2 כפות
 גר' אבקת אפייה/ 1/3 כף
 גרד מלימון וחצי תפוז
1 ביצה
החומרים למלית פרג:
 כוסות פרג טחון טרי
1/2  כוס סוכר
 כוס חלב
 2 כפות ריבה
 מעט פירורי ביסקוויט
1/4 כוס צימוקים
1/4 כוס אגוזים קצוצים גרד מלימון
אופן הכנת הבצק
  1. במיקסר עם וו גיטרה מערבלים קמח, אבקת סוכר, אבקת אפייה, גרד לימון, תפוז וחמאה לתערובת פירורית, מוסיפים ביצה ומעבדים לבצק.
  2. עוטפים ומקררים ל-20 דקות.
  3. מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה דק, קורצים עיגולים, מניחים כפית מהמילוי ומקפלים לצורת אוזן המן.
  4. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים 20 דקות או עד הזהבה קלה, מוציאים מהתנור.
  5. מצננים ומאבקים באבקת סוכר.
אופן הכנת המלית:
מרתיחים את החלב והסוכר.
מוסיפים את יתר החומרים פרט לביסקוויט.
מסירים מהאש ומוסיפים את פירורי הביסקוויט.
מצננים בטמפרטורת החדר.
ממלאים לפי ההוראות.
חברת "בר אל" מציעה לחג פורים מתכון להכנת אוזני המן טעימים ללא גלוטן
בשורה נפלאה לחולי הציליאק ולרגישים לגלוטן,
גם הם יכולים להנות מאוזני המן טעימות.
המתכון הבא הינו מתכון להכנת אוזני המן טעימים ללא גלוטן ,
הקמח הינו רב תכליתי, המתאים להכנת מגוון סוגי מאפים ומתכונים המשלבים קמח, בהם – חלות, לחמים, מאפים, עוגות, פשטידות, עוגיות ועוד.(הקמח כשר לפסח)
כשר פרווה בהשגחת הרב לנדא. מחיר: כ- 17 ₪ (ל- 500 גרם). ניתן להשיג: רשת שופרסל (במתחמי green), עדן טבע מרקט, ניצת הדובדבן ובחנויות הטבע ברחבי הארץ.

המצרכים להכנת הבצק:
  • 1 כוס "קמח בר-אל" רב תכליתי ללא גלוטן (150 גרם)
  • 100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • 1 כפית תמצית וניל
  • קורט מלח
  • 1/2 כפית אבקת אפייה
  • 50 גרם אבקת סוכר
  • 1/4 כוס מים (מתווספים בהדרגה)
אבקת סוכר לקישוט.
מלית:  נוטלה

אופן ההכנה:
  • מעבדים במעבד מזון (עם סכין) או עם מיקסר גיטרה (עדיפות לשימוש במעבד מזון): "קמח בר-אל" ללא גלוטן, חמאה, אבקת אפייה, אבקת סוכר, תמצית וניל ומלח -  עד קבלת תערובת פירורית. מוסיפים לאט את המים רק עד שנוצר בצק אחיד ומיד להפסיק את המעבד.
  • עוטפים את הבצק בניילון ומניחים במקרר לשעה.
  • מרדדים את הבצק לעלה דק, קורצים לעיגולים, מניחים מעט מהמלית במרכז ומקפלים לצורת אוזן המן.
  • מעבירים לתבנית ומכניסים למקרר לצינון נוסף של כחצי שעה.
  • מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 15 דקות, בחום של 170 מעלות, עד שהשוליים זהובים.
  • מפזרים על אוזני המן אבקת סוכר ומגישים.

פרטים ומתכונים נוספים באתר הבית: www.BarelLife.co.il