יום שלישי, 31 במרץ 2015

אוזני הפיל הטעימות מעולם לא היו פשוטות כ"כ

מי לא מכיר את אוזני הפיל?! הן טעימות פריכות ומתוקות,

אפשר לארח איתן או סתם לאכול אותן ליד ספל תה/קפה.

אבל שניה לפני הפסח ,שהכלים כבר כמעט מוכשרים ומחפשים מה לעשות עם מעט החמץ שנשאר.

הנה מתכון קליל ופשוט,מעולם לא חשבתי שיהיה לי כ"כ פשוט להכין אותן,

מצרכים-

בצק פילו

חמאה 25 גר"/מחמאה כדי שיהיו פרווה/שמן

6 כפות סוכר

חותכים מלבן בצק פילו


ממיסים את החמאה ומורחים על גבי בצק הפילו

מפזרים סוכר 


מתחילים לגלגל משני הצדדים עד ליצירת מעין "ספר תורה"



מניילנים בניילון נצמד ומכניסים למקפיא ל-10 ד'

לאחר 10 ד' ,הבצק מעט התקשה,מוצאים ומתחילים לחתוך רצועות ברוחב אצבע.


מסדרים על נייר אפייה ומכניסים לתנור לחימום ל-15 ד' ב-150 מעלות .





מומלץ להגיש עם ספל תה או קפה.

בינתיים ממני פסח כשר ושמח -ותזכרו העוגיות אינן כשרות לפסח.